fbpx

Graikinių riešutų ir spanguolių duona

Dalintis:

Tegu šis savaitgalis bus duonos savaitgaliu. Išbandykite šį netradicinės duonelės receptą.

Reikės:

Graikinių riešutų ir spanguolių duona


600 g miltų,
1,5 puodelio šilto vandens (puodelis apie 240 ml),
0,5 šaukštelio sausų mielių,
2 šaukštelių cukraus,
1 šaukšto druskos,
0,5 puodelio smulkintų graikinių riešutų,
¾ puodelio džiovintų spanguolių,
1–2 šaukštų medaus,
1 šaukštelio smulkintos apelsino žievelės.

Miltus sumaišyti su riešutais, spanguolėmis, druska, medumi ir apelsino žievele. Mieles ir cukrų užpilti vandeniu ir palaikyti apie 10 min. Mielių masę supilti į miltus ir mediniu šaukštu viską gerai išmaišyti, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje 18 val.

Po 18 val. masė bus gerokai pakilusi ir minkšta. Ant stalo paberti miltų ir tešlą keliais judesiais suformuoti į kepaliuką.

Kepaliuką dėti į kepimo indą ir pakildinti apie 30 min.

Graikinių riešutų ir spanguolių duona

Kepti uždengtą 35 min., po to atidengti ir kepti dar apie 25–30 min. kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą