fbpx

Greitas obuolių pyragas

Dalintis:

Spalis ir lapkritis – tikras obuolių pyragų bumas. Šis obuolinis kiek neįprastas ir nepaliekantis abejingų. Beje, pagal šį receptą galima kepti vieną didelį pyragą arba du į kekso formos skardas, jei kartais norisi vieną paragauti, o kitą draugams nunešti.

Reikės:
3 stiklinių miltų (stiklinė 200 gramų),
3 kiaušinių trynių,
250 g sviesto,
3/4 stiklinės cukraus pudros,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kg obuolių,
1 šaukštelio cinamono.

Nulupame ir kubeliais supjaustome obuolius, beriame į keptuvę, pilame šaukštą vandens ir kiek pakaitinę įberiame cinamono. Visai sukepti nereikia.

Gaminame tešlą – į miltus įmaišome kepimo miltelius, cukraus pudrą, kubeliais pjaustytą sviestą, kiaušinių trynius ir užminkome tešlą.

Greitas obuolių pyragas

Skardą išklojame kepimo popieriumi, jei ji ne silikoninė. Dedame du trečdalius tešlos ir suformuojame pagrindą paaukštintais krašteliais. Krečiame obuolius ir viršų papuošiame juostelėmis iš likusios tešlos arba kaip nuotraukoje – likusią tešlą sutrupiname.

Kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Galima skanauti dar šiltą su ledais.

Daugiau receptų FB Virtuvės princesė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą