fbpx

Grybų ikrai

Dalintis:

Grybavimo sezonas vis dar kviečia grybautojus į mišką. Parsinešę grybus iš miško, sukame galvas, ką iš jų pagaminti. Receptu dalijasi Elita Žemaitienė.

Reikės:
1 kg grybų,
2 didelių morkų,
3 svogūnų,
250 ml aliejaus,
druskos,
pipirų,
0,5 l pomidorų padažo,
2 skiltelių česnako,
0,5 šaukšto acto.

Grybus išvirti, sumalti mėsmale. Morkas taip pat sumalti mėsmale, supilti į jas aliejų ir patroškinti maždaug 10 min. Svogūnus, česnakus taip pat sumalti, berti į morkas ir troškinti 30 min. Berti grybus, druską, pipirus, sukrėsti pomidorų padažą, supilti actą ir patroškinti dar maždaug 10–15 min. Leisti atvėsti.

Gautus ikrus galima tepti ant duonos, tinka vieno kąsnio sumuštiniams.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą