Tikrai nesuklysime sakydami, kad geriausias vasaros desertas yra ledai. Ir nesvarbu – jie su šokoladu ar be, vaisiniai ar riebūs grietinėlės, braškiniai ar šokoladiniai. Šįkart siūlome jums pasigaminti jogurto ledų.
Reikės (8 porcijoms):
200 g graikiško jogurto (arba bet kokio jūsų turimo),
350–400 g šviežių uogų,
2–3 šaukštų saldiklio (tinka medus, klevų sirupas, kondensuotas pienas).
Gaminimas toks paprastas, kad nelabai yra ką rašyti. Tiesiog visus turimus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir suplakame iki vientisos masės. Paragaujame, ar užtenka norimo saldumo.
Jei ledus gaminsite iš šaldytų uogų, tai pirma lengvai kombainu sutrinkite uogas iki trupinių, o po to supilkite skystus produktus ir dar kartą gerai suplakite. Su šaldytomis uogomis masėje lieka žievelių, todėl galite ją perkošti per sietelį.
Gautą uogų ir jogurto masę supilstykite į silikonines ledų formeles ir dėkite į šaldiklį, kol sustings.
Daugiau receptų FB „Skanaus maisto pasaulis“.