fbpx

Karamelinis varškės keksas

Dalintis:

Lengvai pagaminamas, skanus ir tobulai atrodantis…

Reikės:
300 g miltų,
150 g sviesto,
250 g cukraus,
4 kiaušinių,
300 g varškės,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukštelio (be kaupo) sodos,
1 šaukštelio citrinos sulčių arba acto,
1 šaukštelio vandens,
2 šaukštelių karamelės skonio sirupo,
4–5 šaukštų karamelės (arba tiek, kiek norite) papuošimui,
riešutų, cukatų, uogų.

Labai svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros, kitaip keksas gali neiškilti.

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišant. Varškę pertrinti per sietelį, kad būtų kreminė, ir sukrėsti į sviesto ir cukraus masę. Supilti vanilę, karamelės sirupą ir viską gerai išmaišyti.

Karamelinis varškės keksas

Nedideliame indelyje sodą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis, gerai išmaišyti ir supilti į varškės masę. Iš karto įsijoti miltus ir mentele keliais judesiais viską išmaišyti (nepermaišyti). Masė turi būti tirštoka ir vientisa.

Kekso formą (jei ne silikoninė) ištepti sviestu ir šiek tiek pabarstyti miltais. Tešlą pilti į formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje maždaug 55 min.

Iškepus keksui leisti jam gerai atvėsti formoje, po to atsargiai išversti į lėkštę ir užpilti pašildyta karamele. Puošti lazdyno riešutais, migdolų drožlėmis, džiovintais vaisiais ar pagal jūsų fantaziją.

Velykų stalo puošmena garantuota!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą