Kiaulienos kukuliai su bulvėmis

Dalintis:

Greita, paprasta ir skanu. Jeigu dar pasigaminsite mėlynojo pelėsinio sūrio padažo, tai pietūs sužavės ir išrankesnio skonio valgytojus.
Reikės:500 g kiaulienos faršo2 vidutinio dydžio bulviųsvogūnokiaušinio2 šaukštų džiūvėsėlių2 šaukštų aliejaus2 skiltelių česnakoprieskoniųdruskosGaminimas:Į kiaulienos faršą sudėkite smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną ir česnaką, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, įberkite prieskonių, druskos. Išmaišykite. Sudėkite burokine tarka sutarkuotas bulves ir vėl išmaišykite. Suformuokite kukuliukus ir juos sudėkite į skardą, įpilkite 3–4 šaukštus vandens, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min. Jei kukuliukai didesni, ilgiau.Padažui reikės:100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu25 g sviesto1 nedidelio svogūno150 g grietinėlėspipirų pagal skonįLabai smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste iki skaidrumo. Suberkite sūrį, sutrupintą gabaliukais, ištirpinkite nuolat maišydami. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol užvirs. Galite įberti pipirų. 

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą