fbpx

Kriaušių keksas su karamele

Dalintis:

Pagaminti šiam keksui užteks 10 min. – šausite į orkaitę ir kol keps, spėsite paruošti vakarienę.

Reikės:
120 g lydyto sviesto,
220 g miltų,
50 g migdolų miltų,
3 kiaušinių,
80 g aliejaus,
60 g vandens,
160 g rudojo cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio cinamono,
1–2 šaukštelių meduolių prieskonių,
2–3 kriaušių,
1–2 šaukštų karamelės,
1 šaukšto avižinių dribsnių (nebūtina).

Kriaušių keksas su karamele

Sviestą, aliejų, vandenį, rudąjį cukrų ir kiaušinius sudedame į indą ir išsukame iki vientisos masės.

Abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, prieskonius sumaišome.

Abi mases supilame į vieną ir gerai išmaišome (tešla bus skystoka).

Kriaušes perpjauname per pusę, išimame sėklas ir supjaustome pusžiedžiais.

Tešlą pilame į kekso formą, dėliojame kriaušių puseles ant viršaus (žr. nuotrauką), pabarstome avižiniais dribsniais ir kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 1 val. arba kol keksas iškeps.

Kriaušių keksas su karamele

Iškepusį keksą gerai atvėsiname, užpilame karamelės.

Minkštas, drėgnas, nuostabiai kvepiantis desertas paruoštas!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis. Dėkojame už receptą.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą