fbpx

Kugelis su varške ir čiobreliais

Dalintis:

Kugelis tikriausiai vienas lietuviškiausių patiekalų. Kiekvienas regionas ir net kiekviena šeima turi savų šio patiekalo receptų. Siūlome išbandyti dar vieną, juolab, kad netrukus ragausime šviežių bulvių, – kugelio su varške receptą. Varškė kugeliui suteiks ypatingo švelnaus prieskonio.

Reikės:

2 kg bulvių, 1 didelio svogūno, 3 kiaušinių, 200 ml pieno, 250 g varškės, druskos pagal skonį, maltų pipirų pagal skonį, kelių žiupsnelių čiobrelių, aliejaus.

Nuskustas bulves sutarkuokite kartu su svogūnu. Kiaušinius lengvai paplakite ir supilkite į tarkius. Pilkite virintą pieną, šlakelį aliejaus, sukrėskite varškę, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu (geriau, jei turite šviežių lapelių). Išmaišykite.

Bulvių masę pilkite į kepimo skardą (galite dalinti į kelias porcijas) ir išlyginkite paviršių.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 1,5 valandos, kol gražiai pagels. Jei kepimo skardos mažesnės, kepti gali trumpiau.

Patiekite su grietine, spirgučiais. Skanaus!

Daugiau receptų skanusreceptai.lt 

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą