fbpx

Lazanija su bešamelio padažu per 30 minučių

Dalintis:

Taip, tikrai per 30. Ir nepavykti negali.

Reikės:
1 kg kiaulienos ir jautienos faršo,
skardinės trintų arba gabaliukais pomidorų,
druskos,
pipirų,
mėsos prieskonių,
„Uncle Bens“ padažo (jei jis nepatinka, tada reikės 2 morkų, paprikos ir pomidorų padažo),
500 ml pieno,
šaukšto miltų,
40 g sviesto,
300 g sūrio,
lazanijos lakštų.

Pirmiausiai į keptuvę dedame faršą ir vieną patį gerokai pakepiname. Tada beriame druską, pipirus, prieskonius ir konservuotus pomidorus. Kiek patroškinę pilame „Uncle Bens“ padažą. Jei naudosite ne jį, tarkuotas morkas ir papriką į faršą sudėkite anksčiau. Uždengiame viską troškintis 5 minutėms, o per tą laiką gaminame bešamelio padažą.

Į puoduką dedame sviestą ir miltus. Nuolat maišome, kol gausime košytę be gumuliukų. Tada pilame pieną ir kelias minutes verdame maišydami. Galiausiai įberiame 50 gramų tarkuoto sūrio ir leidžiame ištirpti. Išjungiame kartu ir mėsą, ir padažą. Užtrukome 9 minutes.

Ištepame stiklinį indą bešameliu, klojame pirmą sluoksnį lakštų. Ant jų centimetro storiu dengiame mėsos masę, pašlakstytą skysčiu nuo mėsos. Vėl dedame lakštus, tepame bešamelį, klojame mėsą. Taip sluoksniuojam, kiek norisi. Paskutinį mėsos sluoksnį dengiame lakštais ir gausiai apipilame likusiu bešameliu.

Ant viršaus gana gausiai pribarstome tarkuoto sūrio. Viską sulipinome per 6 minutes. Dabar lazanija keliauja į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tiek užtenka makaronams išvirti, taigi ir iškepti lazanijoje. O visa kita jau kepta ir virta! Kieta lazanija būna ir dėl perkepimo!

Patarimas – neatvėsinkite mėsos ir padažo, klokite ir tepkite karštus, tada lakštai suminkštėja.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Virtuvės princesė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą