fbpx

Liko kūčiukų? Pasigaminkite tinginį

Dalintis:

Kasmet lietuviai parduotuvėse perka gausybę kūčiukų. Prekybos centrai praneša, kad jie paklausūs nuo pat rudens iki žiemos pabaigos. Visgi ką daryti, jei prisipirkote daugiau, skanėstas sudžiūvo? Galima pasigaminti skanų tinginį.
Kasmet artėjant didžiosioms metų šventėms parduotuvių lentynos lūžta nuo kūčiukų įvairovės. Jų galima rasti tradicinių ir pagal specialius receptus, tad rinktis yra iš ko. Skelbiama, jog šio tradicinio gardėsio pardavimai pamažu didėja jau rudenį, ypač išauga prieš pat Kūčias. Bet net praėjus šventėms, jie lieka populiarūs kone iki pat žiemos pabaigos.Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas užsilikusius ir dubenėlyje sudžiūvusius kūčiukus siūlo panaudoti išradingai – pasigaminti gardų tinginį.Reikės: 400 g kūčiukų, 400 g saldinto kondensuoto pieno, 190 gramų sviesto, 2 šaukštų kakavos, 50 g mėgstamo šokolado.Gaminimas: pirmiausia kūčiukus sudėkite į sandarų užspaudžiamą maišelį ir padaužykite tešlos kočiojimo įrankiu ar mediniu plaktuku. Sviestą išlydykite puode, tuomet suberkite sulaužytą šokoladą, kakavą, saldintą kondensuotą pieną ant silpnos ugnies, kol viskas išsimaišys ir taps vientisa mase. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite trumpam atvėsti. Į kakavinę masę suberkite sutrupintus kūčiukus, gerai viską išmaišykite. Galite pridėti įvairių sėklų ar džiovintų vaisių bei uogų. Sudėkite viską ant maistinės plėvelės, suformuokite pailgo ritinio formą, suslėkite ir dėkite tinginį į šaldytuvą bent keturioms valandoms.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą