Marokietiška „Harira“ sriuba – jei pasiilgote egzotikos

Dalintis:

Nuostabaus aromato, sodri ir skani sriuba „Harira“ – receptas pagal Alžyro, Maroko virtuvę. Jeigu norite sriubos, bet atsibodo visos žinomos – „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Viktorija rekomenduoja išbandyti. 

Šios sriubos variantų gali būti keli: Viktorija naudojo maltą mėsą, nors galima ir nemaltą, tuomet teks supjaustyti smulkiais gabaliukais, o virimo eiga bus ta pati. Lęšius ir avinžirnius galima naudoti iš skardinių, bet galima ir nevirtus, tik teks pamerkti iš vakaro ir sudėti į sriubą virimo pradžioje.

Reikės:
500 g maltos jautienos (arba avienos),
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
gabaliuko imbiero,
3–4 pomidorų,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
1 skardinės virtų lęšių,
1 skardinės virtų avinžirnių,
2 saujų vermišelių,
alyvuogių aliejaus kepimui,
1 valg. šaukšto krakmolo,
žiupsnio šviežių pjaustytų petražolių ir kalendros (galima ir be jos),
prieskonių: 2 lauro lapų, 3 arb. šaukštelių rūkytos saldžiosios paprikos, 1–2 arb. šaukštelių juodųjų pipirų, 1 arb. šaukštelio kumino, druskos pagal skonį.

Smulkiai supjaustome svogūnus ir beriame į didelį puodą, kuriame virs sriuba. Įpilame alyvuogių aliejaus ir pakepiname.
Trintuvu susmulkiname pomidorus – pagaminame tyrę. Krečiame ant apkeptų svogūnų.
Sutarkuojame česnaką ir imbierą, dedame į sriubos puodą. Suberiame visus prieskonius, supilame pomidorų pastą. Kai mišinys pradeda tirštėti, įpilame apie litrą verdančio vandens.
Formuojame mažus jautienos gabaliukus ir metame į sriubą. Įpilame dar apie 2 litrus vandens ir verdame apie 30–40 min. ant nedidelės ugnies. Jei reikės, vandens papildykite, sriubos tirštumas priklauso nuo jūsų skonio.
Baigiant virti, suberiame vermišelius, paverdame apie 5 min. Sudedame lęšius ir avinžirnius, šviežias petražoles. Palaukiame, kol sriuba vėl užvirs.
Šaukštą bulvių krakmolo sumaišome maždaug su 100 ml vandens ir palengva supilame į sriubą. Pakaitiname, bet neviriname. Viskas! Ugnį išjungiame ir mėgaujamės kvapnia sriuba!

Daugiau receptų FB Pasaulio valgiai mano virtuvėje

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą