fbpx

Mielinės bandelės-širdelės

Dalintis:

Savaitgalį pasitikti siūlome mielinėmis bandelėmis-širdelėmis. Už receptą dėkojame Linai Petraitienei.

Reikės:
400 g kvietinių miltų,
150 ml šilto pieno,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
60 ml aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
5 g sausų mielių,
pagal skonį vanilės (nebūtina).

Į dubenį supilti pieną, suberti mieles, cukrų ir išmaišyti. Įmušti kiaušinį, įberti druskos, pilti aliejų, vanilę ir vėl gerai išmaišyti. Galiausiai įsijoti miltus ir užminkyti tešlą.

Paruoštą tešlą užkloti rankšluostėliu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1,5 valandos.

Pakilusią tešlą iškočioti, supjaustyti nedideliais kvadratėliais, maždaug 10×10 cm. Kvadratėlį susukti į suktinuką, suktinuką perlenkti pusiau, kad glaustųsi galiukais, suspausti, kad laikytųsi. Paruoštą bandelę dėti ant stalo, kad lygioji pusė būtų viršuje ir apačioje, o iš šonų matytųsi sluoksniai. Bandelę įpjauti pusiau nuo tos vietos, kurioje suktinukas sulenktas. Tuomet atlenkti įpjovą ir ištiesti į gražią širdelės formą (bandeles galite formuoti ir savo nuožiūra).

Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpus. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą