fbpx

Morkų pyragas su sūrio kremu

Dalintis:

Šį receptą „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Živilė Vižlenskaitė rado interneto platybėse. Bet šeimininkė nebūtų šeimininkė, jei recepto nepatobulintų. Skonis – dieviškas!

Reikės:
2 kiaušinių,
150 g cukranendrių cukraus,
100 g tirpinto sviesto,
300 g tarkuotų morkų (smulkesne nei burokinė tarka),
250 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio cinamono,
saujos razinų.

Kremui:
1 indelio – 200 g varškės sūrio „Philadelphia“,
5 nekupinų šaukštų cukraus pudros,
200 g plakamosios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
2 apelsinų ir šiek tiek žievelės,
50 g cukraus.

Kiaušinius, sviestą, cukrų suplakti. Įmaišyti morkas. Įsijoti miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Suberti razinas, viską gerai išmaišyti.

Kepimo forma turėtų būti apie 22 cm skersmens. Prieš supilant tešlą, kepimo formą ištepti sviestu. Kepti 190 laipsnių temperatūroje, kaitinant ir iš viršaus, ir iš apačios, apie 45 minutes.

Grietinėlę išplakti ir sumaišyti su „Philadelphia“ sūriu, cukraus pudra bei žaliosios citrinos sultimis. Apelsinus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir keptuvėje su cukrumi bei šiek tiek žievelės patroškinti, kol nugaruos sultys ir masė taps lyg džemas. Atvėsusią apelsinų masę įmaišyti į kremą ir juo pertepti atvėsusį pyragą.

Puošti migdolų riešutų plokštelėmis ir apelsinų žievelių cukatomis. Bet galite ir savo nuožiūra.

Už receptą dėkojame Živilei Vižlenskaitei.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą