fbpx

Naminė pica

Dalintis:

Kai visas pasaulis siekia tvarumo ir nešvaistymo, pasistengti verta visiems. Ypač jei iš visokių maisto likučių šaldytuve galima iškepti puikią picą – šį patiekalą turbūt mėgstate ir jūs!

Picos padui reikės:
500 g kvietinių miltų,
300 ml šilto vandens,
5 g sausų mielių,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio druskos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Padažui reikės:
200 g smulkintų pomidorų savo sultyse,
1 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
1/2 šaukštelio džiovinto baziliko.

Picos priedams reikės (surašiau, ką naudojau, bet priedus galima keisti):
2 vnt. mocarelos,
100 g saliamio dešros,
kelių pievagrybių,
mažų pomidorų,
tarkuoto sūrio,
žiupsnelio džiovinto baziliko.

Naminė pica

Dubenėlyje su šiltu vandeniu ištirpiname mieles ir cukrų. Kitame dubenyje miltus sumaišome su druska. Į miltus pilame alyvuogių aliejų ir vandenį su mielėmis. Tešlą minkome rankomis. Jei ji limpa prie rankų, beriame dar šiek tiek miltų. Tešlą perkeliame į dubenį, uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje valandai, kol pakyla.

Padažo ingredientus sumaišome ir sutriname į vientisą masę.

Orkaitę įkaitiname iki 260 laipsnių su vėjelio funkcija. Didelę kepimo formą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi.

Į kepimo formą dedame pakilusią tešlą, rankomis patempdami ir paminkydami suformuojame picos pagrindą pagal formos dugną. Ant picos pagrindo pilame pomidorų padažą, tolygiai paskirstome.

Naminė pica

Dėliojame priedus – mocarelos gabalėlius, saliamį, pievagrybių griežinėlius ir perpus perpjautus pomidoriukus. Ant viršaus beriame tarkuotą sūrį, šiek tiek baziliko.

Picą dedame į orkaitę (šiek tiek aukščiau nei per vidurį) ir kepame apie 12–15 minučių, kol tešla iškepa, o viršus gražiai apskrunda.

Iškepusią picą supjaustome kvadratiniais gabalėliais. Skanaus!

Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą