fbpx

Naminis batonas-pynė

Dalintis:

„Pamatė vyras internete kažkieno keptą batoną-pynę. Sako: ech, kaip norėčiau… Na ką, nubėgau į parduotuvę, nusipirkau, ko neturėjau, ir noras išpildytas. O jei rimtai – ir pati nustebau, kad pirmą kartą kepant išėjo ne tik gražus, bet ir toks skanus“, – „Tauragės kurjeriui“ įspūdžiais iš savo virtuvės dalijosi Sandra Ciplinskaitė. Jos teigimu, kepinį šeima įvertino 10 balų iš 10.

Reikės:
500 g miltų,
250 ml šilto pieno,
100 g sviesto,
80 g cukraus,
10 g sausų mielių (arba 30 g šviežių),
2 kiaušinių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
saujos razinų.

Aptepui:
1 kiaušinio,
sezamo sėklų (arba aguonų).

Šiltą pieną sumaišyti su mielėmis, įberti šaukštą cukraus. Išmaišyti, palikti 10–15 min., kol mielės pradės burbuliuoti.

Naminė pynė

Suplakti kiaušinius, suberti į juos likusį cukrų, vanilinį cukrų, druską, razinas, sudėti sviestą. Išmaišyti ir supilti į mieles. Berti persijotus miltus, maišyti, kol tai įmanoma, vėliau galima minkyti rankomis (miltų reikia tiek, kad tešla taptų glotni, blizgi ir nebekibtų prie rankų).

Iš tešlos suformuoti rutulį, aptepti aliejumi, kad nesudžiūtų, ir uždengti rankšluosčiu. Palaikyti šiltai apie 2 val., tešla turi pakilti dvigubai. Pakilusią tešlą vėl gerai išminkyti.

Iš tešlos suformuoti 3 juostas ir jas supinti. Batono galus gerai užspausti ir vėl uždengus pakildinti apie 1 val. Pakilusį aptepti kiaušinio plakiniu, apiberti sezamo sėklomis ar aguonomis.

Naminė pynė

Naminė pynė

Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min.

Iš šio tešlos kiekio iškepsite 2 pynes.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Sandrai Ciplinskaitei

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą