fbpx

Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nė gramo mėsos

Dalintis:

Labai gardūs, ypač kai užsimanai ko nors be mėsos. Būtinai pamėginkite.

Reikės:
700 g baltagūžių kopūstų,
2 kiaušinių,
2 didelių svogūnų,
5 šaukštų manų kruopų,
1 šaukštelio druskos,
šviežių arba džiovintų žalumynų,
mėgstamų prieskonių,
30 g sviesto,
saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Įpilkite į puodą vandens ir užvirinkite.

Kopūstą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, berkite į verdantį vandenį. Virkite apie 10 min. (kopūstas turi būti pusiau išviręs).

Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais. Smulkintus svogūnus apkepkite svieste, kol pagels. Palikite atvėsti lėkštėje.

Apvirtus kopūstus nukoškite kiaurasamtyje, leiskite atvėsti, o likusį skystį nuspauskite. Dubenyje į kopūstus sukrėskite apkepintus svogūnus, įmuškite kiaušinius, berkite druską, manų kruopas, žalumynus ir prieskonius. Masę gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min., kad išbrinktų manai.

Formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių uždengtus. Kotletai iškepa labai greitai.

Skanaus!

Daugiau receptų FB „Skanūs receptai“.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą