fbpx

Obuolių, slyvų ir graikinių riešutų pyragas

Dalintis:

Koks gi ruduo be obuolių pyrago. O jei jis dar purus, drėgnas, tai neiškepti tokio būtų nuodėmė…

Reikės:

220 g miltų,
2 kiaušinių,
200 g cukraus,
15 g krakmolo,
175 g minkšto sviesto,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio cinamono,
žiupsnelio malto imbiero,
žiupsnelio malto muskato,
600–700 g obuolių, pjaustytų nedideliais kubeliais,
1–2 slyvų,
100 g graikinių smulkintų riešutų.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. 24 cm kepimo formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi.

Miltus, krakmolą, imbierą, muskatą, kepimo miltelius pilame į dubenį ir viską gerai sumaišome.

Minkštą sviestą gerai išsukame iki vientisos masės. Beriame cukrų. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.

Abi mases sumaišome (tešla bus tirštoka), suberiame obuolių kubelius, smulkintas slyvas ir riešutus.

Tešla bus lipni, turi dominuoti daug obuolių.

Kepame apie 1 val. Jei viršus keps greičiau, sumažinkite ugnį iki 175 laipsnių.

Iškepę leiskite gerai atvėsti formoje.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą