fbpx

Orkaitėje su pievagrybiais kepti šonkauliukai

Dalintis:

Sotiems savaitgalio pietums! Už receptą dėkojame Nijolei Budvytytei.

Reikės:
1 kg kiaulienos šonkauliukų,
8–9 bulvių,
500–600 g pievagrybių,
2 svogūnų,
druskos,
pipirų,
šonkauliukų prieskonių,
džiovinto baziliko,
rozmarino.

Visus prieskonius sumaišyti, berti ant šonkauliukų ir įtrinti.

Svogūnus supjaustyti žiedais arba pusžiedžiais, dėti ant šonkauliukų ir viską permaišyti. Palikti šaldytuve pusdieniui ar bent kelioms valandoms.

Grybus ir bulves supjaustyti griežinėliais.

Į kepimo skardą dėti šonkauliukus, ant jų – grybus, grybus užberti bulvėmis. Uždengti folija ir kepti 180 temperatūroje 60–80 min. Nuimti foliją ir dar pakepti 10 min.

Jei šonkauliukų norite labiau apskrudusių, tai pirmiau į skardą dėkite bulves, grybus ir ant viršaus mėsytę.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą