Mėgstate gaminti greitai, skaniai ir nesudėtingai? Šis receptas kaip tik jums – prireiks tik kelių produktų ir nedaug darbo. Pagal nurodytus ingredientus iškepsite 24 ragelius.
Reikės:
250 g miltų,
250 g sviesto (kambario temperatūros),
2 šaukštų cukraus pudros,
0,5 šaukštelio druskos,
2 šaukštų grietinės.
Įdarui:
200 g lazdyno arba graikinių riešutų,
100–150 g šokoladinio kremo,
2 šaukštų cukraus pudros.
Visus tešlai skirtus produktus sudedame į virtuvinio kombaino indą (arba minkome rankomis) ir išmaišome iki vientisos masės. Masė bus lipni, todėl dedame ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar lengvai keletą sekundžių perminkome.
Tešlą perpjauname į 2 dalis, sukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 10–15 min.
Įdarui riešutus susmulkiname, sumaišome su cukraus pudra.
Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame iki 3–4 mm storio, dalijame į 12 trikampėlių (kaip nuotraukoje), tepame šokoladą, gausiai beriame riešutus ir susukame.
Kepame apie 20 min. (arba kol gražiai apskrus) 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis