fbpx

Riešutų ir šokolado rageliai

Dalintis:

Mėgstate gaminti greitai, skaniai ir nesudėtingai? Šis receptas kaip tik jums – prireiks tik kelių produktų ir nedaug darbo. Pagal nurodytus ingredientus iškepsite 24 ragelius.

Reikės:

250 g miltų,
250 g sviesto (kambario temperatūros),
2 šaukštų cukraus pudros,
0,5 šaukštelio druskos,
2 šaukštų grietinės.

Įdarui:

200 g lazdyno arba graikinių riešutų,
100–150 g šokoladinio kremo,
2 šaukštų cukraus pudros.

Visus tešlai skirtus produktus sudedame į virtuvinio kombaino indą (arba minkome rankomis) ir išmaišome iki vientisos masės. Masė bus lipni, todėl dedame ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar lengvai keletą sekundžių perminkome.

Tešlą perpjauname į 2 dalis, sukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 10–15 min.

Įdarui riešutus susmulkiname, sumaišome su cukraus pudra.

Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame iki 3–4 mm storio, dalijame į 12 trikampėlių (kaip nuotraukoje), tepame šokoladą, gausiai beriame riešutus ir susukame.

Kepame apie 20 min. (arba kol gražiai apskrus) 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą