Kai norite greito ir skanaus deserto prie kavos ar arbatos, šis keksas – puikus sumanymas. Gaminamas lengvai, produktai įprasti, jų galima rasti turbūt kiekvienoje virtuvėje ir nereikės specialiai skubėti į parduotuvę.
Reikės:
250 g kvietinių miltų,
200 g sviesto (kambario temperatūros),
150 g cukraus,
100 g grietinės,
5 kiaušinių (didesnių),
2 aukštelių vanilinio cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Sviestą plaktuvu gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė taps puri.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį pamažu įmaišykite į tešlą. Tada įmaišykite grietinę.
Atskirame inde iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Juos atsargiai įmaišykite į tešlą.
Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą (arba pateptą sviestu) kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–50 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).
Išėmę iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė