Šis nekeptas desertas puikiai tiks užkąsti, kai „kirminas pradės kamuoti“, ypač tinka dirbantiems biure.
Reikės:
100 g avižinių dribsnių,
100 g sausų pusryčių,
po 50 g saulėgrąžų, moliūgo sėklų, kokoso drožlių, chia (šalavijo) sėklų, razinų (galima džiovintų vaisių)
100 g skysto medaus,
130 g riešutų sviesto
2 šaukštų pistacijų kremo (jei yra galimybė).
Medų ir riešutų sviestą lengvai pašildyti, kol suskystės, kad būtų lengva maišyti, kai subersime sausus produktus.
Į dubenį supilame visus sausus produktus, užpilame skysta medaus ir riešutų sviesto mase, jei turime, dedame pistacijų kremą ir viską gerai išmaišome.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame visą masę ir labai gerai suspaudžiame.
Dedame formą į šaldiklį 35–40 min. arba kol sustings.
Aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio gabalėliais, dedame į indą ir laikome šaldiklyje.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis