fbpx

Savaitgalio receptai: keksas, šakočio „pusbrolis“

Dalintis:

Taip apie šį keksą sako interneto platybėse jo receptu pasidalinusi šeimininkė. Paragavus galima sutikti – atvėsusio kekso skonis primena šakočio. O jeigu su tuo nesutiksite, tai paneigti jo skanumo neturėtumėte.  
Reikės: 250 g miltų,200 g sviesto,200 g cukraus,5 kiaušinių,2 šaukštelių vanilinio cukraus,šaukštelio kepimo miltelių.Kambario temperatūros sviestą mikseriu gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę, po truputį berkite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.Masę supilkite į sviestu pateptą kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35–40 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti neapsivėlęs tešla.Išėmę iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite išėmę iš formos. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladu.Skanaus!

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą