Savaitgalio receptas – tuno pyragas

Dalintis:

Šis pyragas skanus ir paprastas, o svarbiausia – su daaaaug sūrio! – sako „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Otilija Budrytė. Dėkojame jai už receptą ir nuotraukas. 
Tešlai reikės:180 g miltų,100 g sviesto,1/4 šaukštelio druskos,3 valg. šaukštų šalto vandensĮdarui:skardinės tuno savo sultyse,2–3 pomidorų,150 ml grietinėlės,4 kiaušinių (jei labai maži, gali reikėti ir visų 5),1 didelio svogūno,250–300 g fermentinio sūrio,saujelės žalumynų (Otilija naudojo petražoles ir krapus)druskos, pipirų Pirmiausia paruoškite tešlą: sumaišykite druską su miltais, įdėkite kambario temperatūros sviestą, užpilkite vandens. Išminkykite ir kiškite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.Svogūną supjaustykite ir pakepkite su žalumynais. Sutarkuokite sūrį, kiaušinius išplakite su grietinėle. Atvėsusią tešlą klokite į kepimo indą (jei turite, naudokite silikoninę formą, iš jos pyragą lengvai išimsite – nereikės jokių papildomų riebalų ar popieriaus), ant tešlos dėkite svogūnus, tuną, apiberkite tarkuotu sūriu ir viską apipilkite kiaušinių plakiniu. Ant viršaus išdėliokite pomidorų riekeles, apibarstykite druska ir pipirais. Pyragą pusvalandžiui šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skanaus! 

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą