fbpx

Sėklų ir džiovintų vaisių vyniotinis

Dalintis:

Skanu, sveika, greitai ir paprastai. Tobulas užkandis prie kavos – galima net ir tiems, kas siekia sulieknėti.

Reikės:
150 g džiovintų datulių arba figų,
150 g džiovintų slyvų arba abrikosų,
100 g razinų,
100 g avižinių dribsnių,
100 g graikinių riešutų,
25 g sezamo sėklų,
50 g saulėgrąžų,
25 g linų sėmenų,
1 šaukštelis kakavos.

Visus džiovintus vaisius užmerkiame šiltame vandenyje 10–15min.

Graikinius riešutus peiliu susmulkiname.

Saulėgrąžas ir linų sėmenis lengvai pakepiname keptuvėje.

Išmirkusius vaisius dedame į trintuvą ir sumalame iki vientisos masės. Supilame pakepintas sėklas, kakavą ir permalame.

Sėklų ir džiovintų vaisių vyniotinis

Į dubenį pilame smulkintus riešutus ir avižinius dribsnius bei džiovintų vaisių masę. Viską gerai permaišome, kol masė taps vientisa.

Ant stalo klojame maistinę plėvelę, krečiame visą masę ir suvyniojame volelį. Suspaustą volelį išvyniojame iš maistinės plėvelės, ant plėvelės beriame sezamo sėklas. Pirmyn atgal pavoliojame vyniotinį, kad sėklos prikibtų.

Sėklų ir džiovintų vaisių vyniotinis

Vyniotinį suvyniojame į naują maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą arba šaldiklį.

Jei laikysite šaldiklyje, prieš valgydami palaikykite kambario temperatūroje apie 10–15min.

Sėklų ir džiovintų vaisių vyniotinis

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą