fbpx

Skanutėlis naminis pomidorų padažas

Dalintis:

Rugpjūčio pabaigoje paprastai šiltnamiuose lūžta pomidorų šakos nuo prisirpusių raudonskruosčių. Kai jau esame salotų atsivalgę, galima pagalvoti apie atsargas žiemai. Šį Beatos naminį pomidorų padažą gaminu jau ne pirmus metus. Jis puikiai tinka prie mėsos patiekalų, lazanijai bei gaminant kitus padažus. Tikrai verta išbandyti.

Reikės:

4 kg šviežių gerai nunokusių pomidorų;
4 raudonųjų saldžiųjų paprikų;
4 svogūnų;
2 galvučių česnako;
2 aitriųjų paprikų;
300 g cukraus;
80 g druskos;
150-200 g obuolių acto;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
maltų juodųjų, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, lauro lapų, muskato riešutų;
žalių prieskonių: petražolių, bazilikų, kalendrų, rozmarinų, čiobrelių ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių.

Mortos Mikutytės nuotrauka

Pomidorus supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į puodą. Išimkite paprikų sėklytes ir taip pat dėkite gabaliukais pjaustytas į puodą prie pomidorų. Smulkintuvu pomidorus ir paprikas sutrinkite iki vientisos masės.

Susmulkinkite svogūnus, česnakus ir aitriąsias paprikas ir atskirame dubenyje juos sutrinkite smulkintuvu. Rekomenduojama juos trinti atskirame dubenyje, nes kartu su pomidorais gali nesusitrinti ir liks gabaliukai. Visą šią masę dėkite į trintus pomidorus. Berkite druską, cukrų, pipirus ar kitus pasirinktus prieskonius bei žoleles. Aš naudojau šįkart baziliko šakeles, kurias nesmulkintas dėjau į puodą, o nuvirus tiesiog ištraukiau.

Užkaiskite puodą ir virkite masę 2-3 valandas – virimo laikas priklauso nuo norimo padažo tirštumo. Sultingesnius pomidorus virti reikės ilgiau, kad būtų tirštesnis. Tada pilame actą ir alyvuogių aliejų, kuris padažui suteiks švelnumo.

Paruoštą padažą išpilstykite į paruoštus švarius stiklainius.

Skanių patiekalų su naminiu pomidorų padažu!

Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą