fbpx

Skrandukai su daržovėmis

Dalintis:

Kas dar nė karto negaminote skrandukų, surizikuokite. Neturėtumėte nusivilti, o ir vaikai miegai valdo. O atmetimo atveju, bent jau daržoves mielai sukirs. Svarbiausia, gerai išvirti skrandukus, kad būtų minkšti.
Reikės:500 g vištų skrandukųporos skiltelių česnako1–2 didelių svogūnųdidesnės morkosmažos cukinijosgrietinėlės (200 g 35 proc. riebumo)kario prieskoniųdruskos, nemaltų pipirų, lauro lapeliųaliejaus daržovėms pakepintiGaminimas:Pirmiausia išvirkite skrandukus. Juos dėkite į šaltą vandenį, įberkite truputėlį druskos, pavirkite apie 15 min. ir nupilkite. Tada vėl įpilkite vandens, druskos, nemaltų pipirų, lauro lapelių ir virkite apie 45 min., paskui nukoškite.Kol verda skrandukai, galima ruošti daržoves. Į įkaitintą aliejų keptuvėje berkite smulkiai pjaustytus česnakus ir svogūnus, po poros minučių burokine tarka sutarkuotą morką, po to į keturias dalis supjaustytus cukinijos griežinėlius. Į keptuvę įpilkite nedidelį puodelį vandens, įberkite kario prieskonių ir druskos. Gerai išmaišykite ir uždengę patroškinkite 5–8 min.Suberkite skrandukus, juos galima perpjauti perpus, ir supilkite grietinėlę. Dar kelias minutes patroškinkite. Jei trūksta, įberkite druskos ir prieskonių, galima ir raudonėlių ar kitų žolelių.Skanu ir su ryžiais, ir su bulvių koše. 

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą