fbpx

Skruzdėlynas kitaip

Dalintis:

Skruzdėlynas – daugelio mėgstamas saldus gardumynas, tačiau ne visoms šeimininkėms pavyksta itin plonai iškočioti tešlos lakštus, o kartais tiesiog tingisi. Tad tauragiškė Deimantė siūlo savo išbandytą kur kas lengvesnį skruzdėlyno variantą.

Reikės:
2 kiaušinių,
200 g miltų,
žiupsnelio druskos,
0,5 stiklinės medaus,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštų vandens,
0,5 šaukštelio citrinos rūgštelės,
aliejaus virimui.

Kiaušinius gerai išplakite su druska. Į kiaušinių masę berkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš gautos tešlos formuokite mažus rutuliukus: tešlos gabaliuką voliokite ant lentutės ir supjaustykite smulkiais gabalėliais, kuriuos verdame įkaitintame aliejuje.

Skruzdėlynas. Deimantės Račiūnienės nuotrauka

Cukrų, medų ir vandenį virinkite, kol sirupo lašas įlašinus į stiklinę su vandeniu neišsileidžia, o sustingęs nugrimzta. Tuomet berkite citrinos rūgštį (sirupą galima paskaninti aguonomis, razinomis, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis), išmaišykite ir pilkite ant rutuliukų bei vėl išmaišykite. Rutuliukai turi būti šilti, kad geriau pasiskirstytų sirupas.

Torto formą išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele, supilkite rutuliukų masę ir gerai rankomis suspauskite. Taip paruoštą skruzdėlyną keletą valandų (o geriausiai – per naktį) palaikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų.

Skanaus!

Užrašė ir fotografavo Deimantė Račiūnienė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą