fbpx

Šokoladiniai gėlių vazonėliai

Dalintis:

Džiaugsmas gomuriui ir akims.

4 vazonėliams reikės:

Įdarui:

500 g pieno,
130 g cukraus,
50 g kukurūzų krakmolo,
3 kiaušinių trynių,
žiupsnelio druskos,
arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,
smulkiai sutarkuotos vidutinio apelsino žievelės,
30 g sviesto.

Vazonėlio formai:

300 g pieninio šokolado (geriausia, jei šokolade yra papildomo kakavos sviesto),
100 g stambiai pjaustytų pistacijų (arba kitų mėgstamų riešutų),
250 g braškių,
200 g smulkiai sutrupintų šokoladinių sausainių .

Papuošimui: mėtos ar rozmarino šakelės, valgomųjų ar kitų gėlių.

Įdaro paruošimas

Į dubenį supilkite 100 g pieno, pusę cukraus, kukurūzų krakmolą, kiaušinių trynius ir druską. Viską gerai išplakite. Į atskirą puodą supilkite likusį pieną, cukrų, vanilės ekstraktą ir apelsino žievelę. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Vos užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir palaukę, kol pravės, lėtai maišydami supilkite masę su išplaktais kiaušinių tryniais.

Tuomet viską išmaišykite ir dėkite puodą ant viryklės. Plakdami kaitinkite masę ant vidutinės ugnies, kol kremas sutirštės. Puodą nuėmę nuo viryklės, į masę įdėkite sviestą ir plakite, kol ištirps. Kremą perpilkite į kitą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve 1–2 valandas, kol gerai atvės. Sustingusią masę plakite tol, kol kremas taps purus.

Vazonėlių paruošimas

Į vienkartinį popierinį puodelį įpilkite 2–3 šaukštus ištirpinto šokolado ir gerai išsukite, kad šokoladas padengtų visas vidines puodelio sieneles. Tuomet 5–10 minučių palikite puodelį su šokoladu, iki kol jis sustings.

Pakartokite veiksmą su tuo pačiu puodeliu, pildami antrą sluoksnį šokolado ant jau sustingusio pirmojo sluoksnio. Vėl palikite 5–10 minučių. Sustingus atsargiai išimkite šokoladą iš puodelių. Į šokoladinio vazonėlio dugną įpilkite sluoksnį kremo, 2 šaukštus pistacijų, vėl sluoksnį kremo, šaukštą mažais gabalėliais supjaustytų braškių ir du šaukštus sutrupintų šokoladinių sausainių. Procesą pakartokite su likusias puodeliais. Vėliau į vazonėlius įsmeikite žolelių šakelių, mėgstamų gėlių ir patiekite.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą