fbpx

Šokoladinis cukinijų keksas

Dalintis:

Nesu didelė saldžių kepinių gerbėja. Man jie tai per sausi, tai per saldūs, tai per sudėtingi ir ilgai gaminami. Tačiau turėjau prapjautą cukiniją, kurią reikėjo skubiai sunaudoti, ir draugė pasiūlė išbandyti šį receptą. Tikrai nesigailėjau ir galiu užtikrinti – kepsiu dar!

Reikės:

1 puodelio (140 g) miltų,
½ puodelio (45 g) kakavos miltelių,
¼ šaukštelio druskos,
½ šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelio sodos,
¼ šaukštelio kepimo miltelių,
½ puodelio (120 ml) aliejaus,
½ puodelio (100 g) cukraus,

2 kiaušinių,
1 šaukštelio vanilės,
1½ puodelio (230 g) tarkuotos cukinijos,
¾ puodelio (125 g) smulkinto juodojo šokolado

Plaktuvu kelias minutes plakite aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Išplakę įmaišykite smulkiai tarkuotas cukinijas. Kitame inde sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kakavą, druską, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Mišinį lėtai įmaišykite į cukinijų masę ir suberkite šokolado gabaliukus.
Tešlą supilkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50–65 minutes. Vėliau palikite 10 minučių aušti ant grotelių. Tik tada išimkite iš formos ir visiškai ataušinkite.

Mortos Mikutytės nuotrauka

Ruošiant šį keksą galima naudoti paprastą arba rudąjį cukrų, o cukiniją tarkuokite smulkesne tarka. Šokoladą galite sutrupinti gabaliukais, tačiau aš tarkavau.

Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą