Sotūs troškinti bulvių ir varškės blynai

Dalintis:

Rodos, patiekalai iš bulvių jau visi išbandyti. Tačiau pabandykite pagal šį receptą – tokiu būdu iškepti blynai bus ne tik gardūs, bet ir minkšti bei sotūs. Tikras skanumėlis!

Reikės:
6 bulvių,
200 g varškės,
2 kiaušinių,
2 valg. šaukštų bulvių krakmolo,
druskos pagal skonį,
žiupsnio juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų grietinės,
šlakelio aliejaus (kepimui),
kelių svogūnų laiškų (nebūtina),
kelių šakelių krapų (nebūtina)

Pirmiausia nuskuskite bulves. Sutarkuokite jas „burokine“ tarka. Varškę gerai sutrinkite su kiaušiniais, krakmolu, druska ir pipirais. Į varškės masę sukrėskite tarkuotas bulves ir gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite bulvių ir varškės masės ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Iškeptus blynus sudėkite į troškintuvą. Grietinę sumaišykite su trupučiu vandens ir užpilkite blynus. Troškinkite ant mažos kaitros maždaug 15–20 min. Pabarstykite žalumynais ir nukaiskite nuo ugnies.

Skanaus!

Daugiau receptų skanusreceptai.lt

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą