fbpx

Sotusis troškinys su brokoliu

Dalintis:

Be galo gardus ir sotus troškinys! Verta išbandyti savaitgalio pietums.

Reikės:
800 g bulvių,
1 brokolio,
1 didelio svogūno,
250 ml grietinėlės,
150 g rūkyto kumpio (galima ir be jo),
150 g kietojo sūrio,
3 česnako skiltelių,
druskos,
pipirų,
jei turite – skrudintų maltų kanapių sėklų arba kanapinės druskos.

Šiam patiekalui gaminti galite naudoti su lupenomis virtas bulves, tuomet kepimo laikas bus trumpesnis, be to, galėsite troškinti kiekvienai porcijai atskirai skirtuose induose.

Nuskuskite bulves (jei virtos su lupenomis, nulupkite) ir supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite svogūną bei česnaką ir kelias minutes pakepinkite aliejuje keptuvėje. Sudėkite bulvių griežinėlius, brokolio šakeles, kubeliais pjaustyto kumpio gabaliukus ir užpilkite grietinėle, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol bulvės šiek tiek suminkštės. Visą masę sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Po to užberkite kietojo tarkuoto sūrio. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Prieš tiekdami patiekalą pagardinkite skrudintomis maltomis kanapių sėklomis arba kanapine druska.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą