fbpx

Su alyvuogėmis keptas fetos sūris

Dalintis:

Fetos sūris ir indelis alyvuogių – tai viskas, ką jums reikia turėti šaldytuve netikėtai užsukus svečiams. Visi priedai gali būti lengvai keičiami: vietoj šviežio rozmarino naudokite džiovintą arba keiskite džiovintų žolelių mišiniu, neturite apelsino – įdėkite daugiau juostelių citrinos arba kelis šaukštus džiovintų pomidorų aliejuje.

Beje, ar žinojote, kad fetos sūris tituluojamas vienu sveikiausių sūrių pasaulyje: jame gausu kalcio, vitamino B12, jis pasižymi probiotinėmis savybėmis ir yra natūralus antibiotikas.

Reikės:

Su alyvuogėmis keptas fetos sūris

200 g fetos sūrio,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 juostelių apelsino žievelės,
3 juostelių citrinos žievelės,
0,5 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
200 ml kelių rūšių alyvuogių be kauliukų,
3 skiltelių česnako,
1,5 šaukšto smulkintų rozmarino lapelių,
smulkiai supjaustyto raudono čili pipiro (jeigu aštriai nemėgstate, šią dalį praleiskite),
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviesios lengvai paskrudintos duonos patiekimui.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Paruoškite keraminį indą, kuriame kepsite ir tieksite.

Nuo apelsino ir citrinos žievelės plonai nupjaukite po tris juosteles (geriausia tai padaryti bulvių skustuku), kad nebūtų baltosios dalies. Česnakus supjaustykite plonais griežinėliais, čili pipirą – plonomis juostelėmis. Supjaustykite alyvuoges.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, rozmarino lapelius, juoduosius pipirus ir druskos.

Į kepimo indo vidurį dėkite fetos sūrį, aplink suberkite alyvuoges, tarp jų įsprauskite apelsino ir citrinos žieveles ir viską užpilkite paruoštu aliejaus mišiniu. Indą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol fetos krašteliai lengvai paruduos.

Indą su kepta feta ir alyvuogėmis padėkite ant medinės lentelės, leiskite kelias minutes atvėsti ir išimkite apelsino bei citrinos žieveles.

Sūrį valgykite dar karštą, o jam atvėsus galite pašildyti orkaitėje. Šalia indo padėkite kelis šaukštelius, kad kiekvienas valgytojas galėtų pats patogiai ant duonos užsitepti sūrio su visais pagardais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame www.karstakose.com
FB Karšta košė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą