fbpx

Sveikuoliški sausainiai be miltų

Dalintis:

Šie puikaus skonio sausainiukai – be miltų ir cukraus. Tačiau saldūs ir sveiki. Verta kepti daugiau, nes greitai dingsta nuo stalo.

Sveikuoliški sausainiai be miltų. Mortos Mikutytės nuotrauka

Reikės:
2 bananų,
saujos razinų,
3 šaukštų lukštentų saulėgrąžų,
3 šaukštų sezamo sėklų,
3 šaukštų kokoso drožlių,
1 šaukštelio cinamono.

Bananus sutrinkite iki vientisos masės. Į ją suberkite visas sėklas, cinamoną, razinas ir gerai viską išmaišykite.

Norėdama pakeisti sausainių skonį, kartais vietoje razinų beriu džiovintų spanguolių. Taip pat galima įmaišyti linų sėmenų, lukštentų kanapių sėklų.

Sausainiukų tešlą mažais gabaliukais dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Galima ir džiovyklėje džiovinti – tuomet skanausite žaliavalgiškų sausainių.

Sveikuoliški sausainiai be miltų. Mortos Mikutytės nuotrauka

Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą