Vienas, du, trys… Darbo ne per daug, skonis liuks. Tik imkite ir gaminkite. Pagal šį receptą iškepsite 12 krepšelių.
Tešlai reikės:

Trapios tešlos krepšeliai su obuoliais
375 g miltų,
225 g šalto sviesto,
3 šaukštų cukraus,
5 šaukštų šalto vandens.
Įdarui:
350 g kubeliais pjaustytų obuolių,
2 šaukštelių cinamono,
3 šaukštų kukurūzų krakmolo,
70 g rudojo cukraus.
Trapiai tešlai miltus, cukrų ir šalto sviesto kubelius suberiame į indą ir suformuojame trupinius. Pilame vandenį ir greitai užminkome tešlą. Tešla bus minkšta ir elastinga. Suvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Įdarui supjaustome obuolius nedideliais gabalėliais, beriame cinamoną, rudąjį cukrų. Išmaišome. Beriame krakmolą, vėl išmaišome.
Tešlą dalijame į didesnę ir mažesnę dalis. Didesnę dalį (likutį panaudosite krepšelių viršui) iškočiojame ir išspaudžiame 12 apskritimų (10 cm skersmens), juos dedame į keksiukų formas. Į suformuotus krepšelius krečiame obuolių įdarą.

Trapios tešlos krepšeliai su obuoliais
Iš likusios tešlos nupiname „tinklą“, išspaudžiame apskritimus ir uždengiame įdarą. Patepame kiaušinio tryniu, pabarstome ruduoju cukrumi.
Kepame apie 45 min. arba kol gražiai paruduos 180 laipsnių temperatūroje.
Kol šilti, puikus derinys su ledais ar plakta grietinėle.
Gražaus ir skanaus savaitgalio!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis