Traški vištiena su avokadų padažu

Dalintis:

Avokadas, kartais vadinamas vitaminų „bomba smegenims“, puikiai tinka ne tik salotoms ar sumuštiniams – iš jų galima pagaminti subtilaus skonio padažą, kuris puikiai dera prie keptos vištienos.
Reikės:vištienos krūtinėlės,kelių skiltelių česnako,pipirų mišinio,pagal skonį maltos aitriosios paprikos,2 šaukštų citrinos sulčių,2 šaukštelių maltos kalendros,žiupsnelio druskos,miltų,džiūvėsėlių,2 kiaušinių,aliejaus kepimui Vištienos filė supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Česnaką sutarkuojame arba sutraiškome spaustuku, sumaišome su pipirais, paprikomis ir druska. Visu šiuo mišiniu trumpai pamarinuojame vištieną.Keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos juosteles voliojame į miltus, į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlius. Tokias apvoliotas juosteles kepame aliejuje, kol gražiai paruduos.Padažui avokadą perpjauname, išimame kauliuką ir nulupame. Sutrynę šakute, sumaišome su citrinos sultimis, smulkinta kalendra ir druska.Skanaus!

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą