fbpx

Trešnių, agrastų ir varškės pyragas

Dalintis:

Varškė ir uogos… Kas gali būti geriau? Keletas produktų ir kiekvieną kartą vis kitokio skonio tobulas vasaros pyragas ant jūsų stalo.

Tešlai:
225 g miltų,
150 g šalto sviesto,
4–5 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 kiaušinio.

Įdarui:
500 g varškės (9 %),
250 g maskarponės sūrio,
165 g cukraus,
1 šaukštelio vanilės,
1 kiaušinio,
150 g trešnių (arba kitų uogų),
100 g agrastų (arba kitų uogų).

Trešnių, agrastų ir varškės pyragas

Į dubenį pilame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Dedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir greitai užminkome tešlos trupinius. Pilame lengvai paplaktą kiaušinį ir greitai užminkome tešlą. Tešlą dalijame į dvi dalis – vieną didelę, kitą – mažesnę (bus viršaus trupiniams). Vyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.

Įdarui visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Į smulkintuvą dedame varškę, sūrį, cukrų, vanilę, kiaušinį ir viską išplakame iki vientisos masės. Jei smulkintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį keletą kartų, kad būtų kreminė.

Trešnių, agrastų ir varškės pyragas

Pyragui galima naudoti 28 cm tartos formą. Iškočiojame šiek tiek didesnį tešlos lakštą, dedame į riebalais pateptą formą ir gražiai suformuojame nedidelius kraštelius.

Pilame įdarą, ant viršaus beriame per pusę perpjautas trešnes be kauliukų, agrastus ir užtarkuojame mažesnį tešlos gabaliuką.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 45–50 min. Pyragui leidžiame atvėsti, galima keletą valandų šaldytuve.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą