fbpx

Tuno užtepėlė

Dalintis:

Tai puikus, nesunkiai pagaminamas ir visų mėgiamas užkandis. Užtepėlė labai „lanksti“ ir lengvai transformuojasi priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio.

Reikės:

Tuno užtepėlė

1 indelio aliejuje konservuoto tuno (220 g),
6 ridikėlių,
1 nedidelio saliero stiebo,
2 kietai virtų kiaušinių,
1 svogūno (gali būti ir raudonasis),
3 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių,
saujelės svogūnų laiškų (4 šaukštų pjaustytų),
petražolių (1 šaukšto),
krapų (1 šaukšto),
1 šaukštelio garstyčių,
4 šaukštų majonezo,
1 šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Tuną išimame iš aliejaus, perdedame į dubenį ir šakute išskirstome į smulkesnius gabalėlius. Ridikėlius, saliero stiebą, marinuotus agurkėlius, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame prie tuno. Ten pat keliauja smulkiai sukapoti žalumynai ir kiaušiniai. Sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.

Tuno užtepėlė

Darbas baigtas, prasideda geriausia gaminimo dalis – ragavimas. Skonį drąsiai tobuliname pagal save, norisi daugiau rūgštelės, garstyčių ar majonezo, tai ir dedame. Paruoštą užtepėlę tepame ant duonos ir skanaujame.

Tuno užtepėlę galite pasiruošti prieš dieną ar dvi ir laikyti sandariame indelyje šaldytuve. Jeigu ją ruošite vakarėliui, tepkite ant skrudintos duonos svečiams jau atvykus, kitaip duona per greitai permirks nuo padažo.

Daugiau receptų FB Karšta košė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą