fbpx

Uogų, jogurto ir aguonų pyragas

Dalintis:

Burnoje tirpstantis įdaras, rūgštelės poskonis ir lengvas aguonų biskvitas. Nesudėtingai ir greitai pagaminamas.

Biskvitui reikės:
150 g aguonų,
100 g miltų,
150 g graikinio jogurto,
100 g minkšto sviesto,
3 kiaušinių,
85 g cukraus,
1 šaukštelio sodos.

Kremui:
400 g įvairių uogų (tinka ir šaldytos, geriau rūgštesnės),
100 g cukraus,
250 g graikinio jogurto,
300 g grietinėlės (33%),
25 g želatinos.

Sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną mušame kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišydami, supilame jogurtą. Išmaišome. Po to suberiame atskirame inde su aguonomis ir soda sumaišytus miltus.

Tešlą pilame į sviestiniu popieriumi išklotą formą, kepame 20–25 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Per tą laiką pagaminame įdarą. Iš uogų ir cukraus išverdame tyrę, smulkintuvu sutriname iki vientisos masės. Pravėsusią masę sumaišome su jogurtu. Želatiną su keliais šaukštais vandens išbrinkiname ir ištirpdome ant garų vonelės (ne užverdame) ir pravėsusią atsargiai supilame į iki standumo išplaktą grietinėlę.

Atsargiai sumaišome jogurto ir grietinėlės mases.

Iškepusį biskvitą perpjauname per pusę, leidžiame atvėsti keletą minučių. Ant pado pilame kremą, klojame antrą dalį biskvito ant viršaus, lengvai paspaudžiame. Dedame į šaldytuvą 5–6 val. arba nakčiai.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą