fbpx

Užgavėnių desertas – blynų ryšulėliai

Dalintis:

Kad vydami žiemą lauk nepristigtumėte jėgų, reikia daug ir sočiai valgyti. O prisivalgius desertui labai tiks desertiniai lietiniai, įdaryti varške ir konservuotais abrikosais. 
Reikės tešlai:1 stiklinių miltų3 kiaušinių250 ml pieno125 ml vandens2 valgomųjų šaukštų aliejaus2 valgomųjų šaukštų cukrausžiupsnelio druskos2 valgomųjų šaukštų aguonųĮdarui:200 g varškės1 pakelio vanilinio cukraus250 g konservuotų abrikosų1 apelsino žievelėsuogienėsGaminimas:Kiaušinius išplakite su pienu ir vandeniu. Suberkite cukrų ir druską, supilkite aliejų. Maišydami įsijokite miltus. Aguonas pakepinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į blynų tešlą. Viską gerai išmaišykite.Įdarui smulkiai supjaustykite konservuotus abrikosus. Varškę pertrinkite. Suberkite smulkintus vaisius ir vanilinį cukrų. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti cukraus pagal savo skonį. Dar kartą gerai išmaišykite.Išsikepkite lietinius.Ant kiekvieno blyno vidurio dėkite po kupiną šaukštą įdaro. Blyno du kraštus lenkite į vidų ir suimkite kitus du kraštus, kad pasidarytų krepšelis. Apsukite atpjauta juostele iš apelsino žievelės ir ją prismeikite mediniu smeigtuku.Patiekti galite su uogiene.Skanaus!

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą