fbpx

Užgavėnių spurgos

Dalintis:

Antradienį švęsime ne tik Valstybės atkūrimo dieną, bet ir Užgavėnes. Išsivirti šių spurgų, kurios puikiai tiks vietoj įprastų Užgavėnių blynų, siūlo Renata Nargelaitė-Tamašauskienė. Dėkojame jai.

Reikės:
220 ml pieno,
500–550 g miltų,
4 kiaušinių trynių,
80 g cukraus (arba pagal skonį),
20 g šviežių mielių,
75 g sviesto (kambario temperatūros),
žiupsnio druskos,
8 g vanilinio cukraus.

Įdarui:

braškių džemo arba kitos mėgstamos uogienės.

Miltus suberiame į dubenį. Viduryje padarome duobutę, į ją įtrupiname mieles. Ant mielių užpilame su cukrumi sumaišytą šiltą pieną. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame mieles suaktyvėti.

Kai mielės suaktyvėja, sudedame visus kitus produktus ir užminkome tešlą. Uždengiame ir paliekame šiltai pakilti apie 30 min.

Pakilusią tešlą padalijame į maždaug vienodus gabaliukus – formuojame rutuliukus, truputį paspaudžiame. Dedame ant kepimo popieriaus, uždengiame ir vėl paliekame šiltai pakilti, kol spurgos padidėja dvigubai (dėliodami spurgas, būtinai palikite didesnius tarpus).

Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Į kiek atvėsusias spurgas įspaudžiame įdaro.

Skanių Užgavėnių!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą