fbpx

Varškės apkepas su bananais

Dalintis:

Šis skanumynas puikiai tiks šeštadienio ar sekmadienio vakarienei, gurkšnojant karštą arbatą, bus malonu visai šeimai susiburti. Receptas paprastas, bet tikrai ne prastas.

Šį receptą išbandyti „Tauragės kurjerio“ skaitytojams siūlo Ernesta Kudelienė. Dėkojame jai.

Reikės:

700 g varškės,
8 didelių šaukštų manų kruopų,
200 g kefyro,
4 kiaušinių,
5 didelių šaukštų cukraus,
50 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 didelių bananų.

Manų kruopas užpilame kefyru ir paliekame brinkti apie 20 min. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, baltymus su cukrumi išplakame iki putų (galima ir šakute). Sumaišome varškę ir kiaušinio trynius.

Varškės apkepas su bananais

Į varškės masę dedame su kefyru sumaišytas manų kruopas. Viską gerai išmaišome ir sutriname varškės masę šakute. Beriame žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Į gautą masę suberiame smulkiai pjaustytus bananus. Vėl viską išmaišome. Krečiame išplaktus kiaušinių baltymus. Viską dar kartą lengvai išmaišome, krečiame į sviestu pateptą kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 45–55 min.

Labai gardu su mėlynių ar kitokia uogiene.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą