fbpx

Varškės virtinukai su braškėmis

Dalintis:

Labai skanūs virtinukai su staigmena viduje. Labai paprasta, bet tikrai skanu.

200 g varškės,
apie 100 g nedidelių braškių,
1 kiaušinio,
100 g kvietinių miltų,
2 šaukštų sviesto
grietinės arba jogurto patiekti,
rudojo cukraus ir cinamono patiekti,
žiupsnelio druskos

Varškę pertriname šakute. Įmušame kiaušinį, pasūdome ir išmaišome. Suberiame miltus ir vėl gerai išmaišome. Tešla bus lipni. Sviestą ištirpiname, šiek tiek ataušiname ir supilame į varškės masę. Viską išmaišome – dabar tešla jau nelips prie rankų. Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 15 minučių. Braškes nuplauname, nupjauname kotelius, nusausiname.
Formuojame virtinukus: ant delno dedame šiek tiek tešlos, į vidurį dedame braškę, apgaubiame ją tešla. Pasukame tarp delnų, kad rutuliuko paviršius taptų lygus.
Verdame pasūdytame vandenyje. Kai virtinukai iškyla į vandens paviršių, sumažiname kaitrą ir dar paverdame 5–7 min.
Išvirusius dedame į lėkštę ir apibarstome ruduoju cukrumi bei cinamonu. Patiekiame su grietine ar jogurtu.
Skanaus!

Už receptą dėkojame Daivai Jakubauskaitei.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą