fbpx

Velykų pyragas su džiovintais vaisiais

Dalintis:

Rodos, taip neseniai šventėme Kalėdas, o ant nosies Velykos. Šį Velykų pyragą jo autorė Renata vadina ne ištaigingai – Velykų bulka. Tačiau ne pavadinime esmė – skonyje, o skonis šio kepinio neišpasakytas!

Reikės:
630 g miltų,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
20 g mielių,
250 ml pieno,
2 kiaušinių,
8 g vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
citrinos žievelės,
mėgstamų džiovintų vaisių.

Pieną truputį pašildyti su cukrumi. Mieles sutrupinti į dubenį ir ant jų užpilti pieną. Pridengti ir palikti, kol mielės suputos. Mušti kiaušinius, berti vanilinį cukrų, druską, pilti ištirpdytą kiek atvėsusį sviestą, įtarkuoti citrinos žievelę. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Palaipsniui įsijoti miltus ir minkyti, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Tuomet įmaišyti džiovintus vaisius (juos prieš tai nuplovę ir nusausinę, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais). Tešlą dar kartą gerai perminkyti.

Velykų bulka

Dedame tešlą į indą, uždengiame ir paliekame šiltai pakilti. Iš pakilusios tešlos formuojame norimos formos batonus. Juos dedame į norimą formą ar tiesiog ant skardos. Suformavus palikti dar truputį pakilti, tik nepamiršti pridengti. Pyragams pakilus aptepti kiaušinio plakiniu.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduoja.

Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Renatai Tamašauskienei

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą