Vištiena kiniškai per 20 min.

Dalintis:

Jei juokautume, Kinijos tema šiuo laikotarpiu visai tiks. O jei rimtai – šį patiekalą pasigaminsite labai greitai – vos per 20 minučių. Taigi pirmyn.  

Reikės:
500 g vištienos filė,
2 valg. šaukštų krakmolo,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui,
sezamo sėklų,
2 česnako skiltelių

Padažui:
3 valg. šaukštų pomidorų padažo,
1 valg. šaukšto saldaus čili padažo,
1 valg. šaukšto krakmolo,
1 valg. šaukšto balzamiko arba ryžių/obuolių acto,
1 arb. šaukštelio cukraus
4 valg. šaukštų vandens

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, padruskinkite, papipirinkite, muškite kiaušinį, berkite krakmolą ir išmaišykite. Dėkite į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi. Gerokai apkepus įspauskite česnako ir leiskite paskrusti. Kepdami vištieną, virkite ryžius, viskas vyks labai greitai.
Kai česnakas pakepa, puodelyje ar stiklinėje pasigaminkite padažą. Tiesiog sumaišykite visus ingredientus ir pilkite ant jau paruoštos vištienos. Pašildykite tik vos vos, kad padažas taptų lipnus ir apgaubtų vištieną. Pabarstykite sezamo sėklomis tiesiai keptuvėje ar jau lėkštėje. Galite pagardinti ir svogūno laiškais.
Patiekite su gaiviomis salotomis (be grietinės ar majonezo).

Daugiau receptų FB „Virtuvės princesė“

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą