fbpx

Žalių pomidorų džemas

Dalintis:

Šį džemą reikia gana ilgai virti, bet jį beverdant namuose pasklis ypatingas kadagio uogų, kedro riešutų ir citrinų aromatas. Rezultatas – pikantiško skonio, labai tinka prie žvėrienos patiekalų, kaip pagardas prie sūrio.

Reikės:
2 kg žalių pomidorų (ypač tinka neprinokę skinami prieš šalnas, nes jų nereikia nokinti),
6 citrinų,
1,5 kg cukranendrių cukraus,
2 šaukštų kadagio uogų (galima prisirinkti miške, bet yra ir parduotuvėse),
100 g kedro riešutų.

Pomidorus supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir palaikyti 10–12 valandų, galima per naktį. Kai susidarys sultys, į pomidorų masę įpjaustyti citrinas (su luobelėmis), suberti kadagio uogas, kedro riešutus ir ant mažos ugnies virti apie 1 valandą.

Uogienė tinka ant duonos ir kaip garnyras prie antrųjų patiekalų.

Elitos Žemaitienės nuotrauka

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą