fbpx

Moliūgų bandelės

Dalintis:

Moliūgas mūsų namuose – itin mėgstamas vaisius (taip, ne daržovė). Tačiau dažniausiai liekame neišradingi ir verdame iš jo jau įprastą trintą sriubą. Tačiau šįkart internete aptikau vienos blogerės įrašą, kuriame publikuojamas mielinių nesaldžių moliūgo bandelių receptas pasirodė nesunkiai įveikiamas.

Reikės:

850 g miltų (nepamažinkite, nes nepavyks suformuoti bandelių);
10 g šviežių mielių (arba 4 g sausų);
2/3 stiklinės kepto sutrinto moliūgo;
1 valg. šaukšto (nubraukto) druskos;
1 arb. šaukštelio cukraus;
2 stiklinių vandens;
kelių šaukštų pieno patepimui ir moliūgo sėklų pabarstymui

Mažame dubenėlyje sumaišykite mieles su cukrumi, trintais moliūgais ir puse stiklinės šilto vandens.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską, tada supilkite mielių ir moliūgų mišinį bei likusias 1,5 stiklinės vandens. Išmaišykite masę (minkyti nereikia). Palikite taip paruoštą masę pakilti. Aš pati gaminau su sausomis mielėmis ir palikau tešlą kilti per naktį.

Iš tešlos (ji bus gana lipni) ant miltuoto stalviršio formuokite nedideles bandeles, jas sudėkite į kepimo skardą, palikdami tarpus, kad kepant bandelės turėtų vietos išsipūsti. Uždenkite bandeles virtuviniu rankšluosčiu ir palikite dar 1–2 valandas pakilti.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Bandeles patepkite pienu ir pabarstykite moliūgų sėklomis.

Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol gražiai pagels.

Užrašė Morta Mikutytė.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą