fbpx

Patys skaniausi marinuoti agurkai

Dalintis:

Pagal šį receptą agurkai būna traškūs, nei per sūrūs, nei per saldūs, tiesiog, kaip sako šiuo būdu juos marinavusios šeimininkės, patys skaniausi. Be to, receptas paprastas – be jokių įmantrybių.

Į stiklainį:
krapai,
juodųjų serbentų lapai,
vyšnių lapai,
agurkai

Marinatui, 1 litrui vandens:
2 šaukštų druskos (be kaupo),
1 šaukšto cukraus (be kaupo),
100 g 9 % acto

Prieskoniai:
juodųjų pipirų žirnelių,
kelių česnako skiltelių

Į stiklainį sudėkite lapus, krapus, nuplautus ir nusausintus agurkus.

Užvirkite vandenį, suberkite druską ir cukrų. Virkite, kol viskas ištirps. Verdantį vandenį nukelkite nuo ugnies ir pilkite į stiklainį ant agurkų, uždenkite dangteliu, bet neužsukite. Palikite maždaug 2–4 valandas, kol atvės.

Po to išpilkite marinatą atgal į puodą ir vėl virkite. Į stiklainius įberkite juodųjų pipirų žirnelių, įmeskite kelias česnako skilteles.

Užvirus marinatui įpilkite acto, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir vėl pilkite į stiklainius ant agurkų iki pat stiklainio viršaus, kad viską apsemtų.

Užsukite dangteliais ir laukite žiemos.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanūs receptai.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą