fbpx

Su garstyčiomis marinuoti agurkai

Dalintis:

Jei šiltnamyje dar nesibaigia agurkai, išbandykite šį receptą. Taip marinuotų agurgėlių skonis – ypač subtilus.

Reikės:
agurkų,
3 litrų vandens,
2,5 stiklinės cukraus,
9 šaukštų druskos (nubrauktų, jei nemėgstate sūriai, užteks ir 7),
0,5 litro obuolių acto,
1 indelio (185 g) aštrių garstyčių,
1 indelio švelnių garstyčių (tačiau galite dėti ir abu indelius aštrių).

Į vandenį beriame cukrų, druską, sukrečiame garstyčias, pilame actą ir maišydami užverdame.

Kol vėsta užpilas, į stiklainius sudedame sveikus ar pjaustytus agurkus. Galima į stiklainius įdėti smulkinto česnako, po kelis pipirų grūdelius ir lauro lapų, o jei įmesite kelis kalendros grūdelius, agurkai įgaus ypatingo prieskonio.

Paruoštus agurkus užpilame atvėsusiu marinatu ir stiklainius su tik pridengtais sterilizuotais dangteliais verdame puode, kad vanduo apsemtų 2/3 stiklainio. Į puodą įtieskite rankšluostuką. Paverdame apie 10 minučių, ištraukiame ir sandariai užsukame.

Iš tokio kiekio gausite apie 16 pusės litro stiklainiukų, na, o agurkų sudėsite tikrai skirtingą kiekį – pagal pjaustymą ar jų dydį.

Daugiau receptų FB „Virtuvės princesė“

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą