Fiksuojami salmoneliozės atvejai dėl UAB „Jurbarkų mėsa“ šalto rūkymo gaminių

Dalintis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVTrugsėjo 30 d. gavusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Tauragės departamento pranešimą, kad keturi asmenys vartoję tuos pačius mėsos gaminius susirgo salmonelioze, nedelsdama pradėjo tyrimą. Spalio 10 d. į gydymo įstaigą jau kreipėsi  septyniolika asmenų, iš kurių dvylikai patvirtinta salmoneliozė.

Apklausus susirgusius asmenis, paaiškėjo, jog visi jie vartojo tuos pačius UAB „Jurbarkų mėsa“ gamybos produktus: šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai“ bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė“. Produktai buvo įsigyti firminėje įmonės parduotuvėje, Jurbarko r. sav., Jurbarkų k., Daržų g. 8. VMVT nedelsiant atliko patikrinimus įmonės gamybos vietoje ir parduotuvėje bei atrinko šių gaminių mėginius laboratoriniam tyrimui. Rezultatai patvirtino, kad keliuose iš paimtų šalto rūkymo „Kauno kumpeliai“ mėsos gaminio mėginių aptikta salmonelės bakterija.

Priimtas sprendimas uždrausti tiekti į rinką gamybos įmonėje surastus daugiau kaip 180 kg maisto produktus, susijusius su protrūkio tyrimu. Ūkio subjektas taip pat įpareigotas uždraustus produktus atšaukti iš rinkos ir susigrąžinti juos iš vartotojų.

VMVT įspėja – gamintojo UAB „Jurbarkų mėsa“ šaltai rūkytų mėsos gaminių šiuo metu nevartoti ir grąžinti į prekybos vietas: šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai“ bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė“.

Nesaugų produktą galima grąžinti į prekybos vietą, iš kurios jis įsigytas, pateikiant įsigijimo čekį. Vartotojas taip pat turi teisę atgauti sumokėtus pinigus už nesaugią prekę.

Nuolat atnaujinamą informaciją apie rinkoje nustatytus nesaugius produktus rasite vmvt.lrv.lt RASFF pranešimų skiltyje. 

Tyrimas tęsiamas.

Dalintis:

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą