Ligoninės darbuotojų laukia naujovės

Dalintis:

Tauragės ligoninės darbuotojams netrukus bus sudarytos sąlygos pietauti įstaigos valgykloje. Savivaldybės taryba jau patvirtino pietų patiekalų kainas.

Prieš gerus metus uždaryta Tauragės ligoninėje veikusi valgykla, kurioje pietaudavo ne tik įstaigos darbuotojai, bet ir pavalgyti sugalvoję tauragiškiai. Ligoninės virtuvėje iki šiol maistas buvo gaminamas tik ligoniams, bet gavę specialią licenciją, ligoninės vadovai nusprendė atnaujinti maisto gamybą ir personalui.

– Turime licenciją. Kreipėmės į steigėją – savivaldybės tarybą, kad patvirtintų patiekalų kainas. Stengiamės sukurti patrauklią darbo aplinką į ligoninę atvykstantiems specialistams. Kai kviečiame į Tauragę dirbti savo srities profesionalus, jiems svarbios net mažiausios detalės. O sveikas maistas už mažą kainą, sutikite, vilioja. Tai nebus tiesiog valgykla. Norime, kad darbuotojai turėtų kur atsipūsti per pertraukėlę, galėtų išgerti ramioje ir jaukioje vietoje kavos, suvalgyti ne tik mūsų gaminamus pietus, bet ir pasišildyti ką atsinešė iš namų, – sakė Tauragės ligoninės direktorius Liutauras Indriuška.

Pasak jo, jau vyksta baigiamieji ligoninės valgyklos įrengimo darbai. Valgykla duris atverti žada jau šią vasarą. Ji įsikurs greta ligoninės virtuvės, kur gaminamas maistas. Virtuvėje planuojama įdarbinti dar vieną darbuotoją.

Ligoninės vadovas patikino, kad dėl ligoninės virtuvės maisto, kuris lig šiol buvo gaminamas tik ligoninės pacientams, skundų nėra gavęs.

– Įsigyjame Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamus produktus, patiekalai subalansuoti, gaminami tik iš sveikų produktų – tvirtino L.Indriuška. Ligoninės valgykloje pašaliniai aptarnaujami nebus. Pagal išduotą licenciją maistas gali būti gaminamas tik personalui ir stacionare gydomiems ligoniams.

Trečiadienį Tauragės rajono savivaldybės taryba patvirtino patiekalų kainas ligoninės darbuotojams. Sriuba kainuos 80 ct, antras karštas patiekalas – 2 Eur, dienos pietūs – 2,80 Eur, salotos – 90 ct.

Ligoninėje iš viso dirba beveik 500 žmonių. Įstaiga preliminariai paskaičiavo, kad ligoninės valgykloje kasdien pietaus 30-50 darbuotojų.

Dalintis:

About Author

Laikraščio „Tauragės kurjeris“ žurnalistė

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą